Utrustning

Designa din cykel

Att designa din egen cykel låter kanske som en fantasi, men möjligheten finns faktiskt på riktigt. Det finns idag flera olika företag som erbjuder dig som kund denna häftiga möjlighet. För varför ska du egentligen nöja dig med en vanlig cykel som så många andra har? Genom att skräddarsy din egen cykel får du inte bara ett originellt och spännande utseende. Du kommer med all sannolikhet också både trivas bättre med cykeln och även hitta den enklare i en cykelparkering.

Vilken typ av cykel vill du designa?

De företag som erbjuder dig som kund att designa din cykel tillhandahåller ofta både vanliga cyklar och elcyklar. Priset hamnar givetvis på olika nivåer beroende på vilken typ av cykel du har tänkt att köpa, där elcyklar är ganska självklart dyrare än mer vanliga cyklar. En egendesignad cykel kan innebära en lite högre kostnad än en icke-designad cykel, men så behöver inte alltid vara fallet. Du kan också välja mellan dam-, herr- och barncykel.

Om du vill istället köpa en cykel för tävlingssyften eller andra typer av specialcyklar, finns det även möjlighet att designa och utforma en sådan cykel. Även i denna sektorn finns företag som erbjuder denna möjlighet, och detta avser både mountainbikes och cyklar för vägkörning. Att ha en bra cykel som är utformad utifrån dig som individ är en bra förutsättning för din träning och tävling. Här kan du välja bland många olika färger och designteman och specificera alla detaljer på cykeln efter din egen smak och tycke.

Vad kan du designa på cykeln?

Du kan designa i stort sett hela cykeln. Många företag som kan erhålla dessa specialdesignade cyklar erbjuder dig som kund att berätta om din vision och få en cykel helt utifrån dina preferenser och behov. Ibland har en en klar grundstomme som du kan välja och sedan välja bland en mängd olika detaljer för att hitta och designa din cykel. Du väljer allt från färg till ramen till vilka sorts däck och sadel du ska ha. Vissa företag erbjuder även extra tillbehör som olika typer av korgar till din cykel och personliga dekaler som fästs på din cykel.